Dinu Iancu Sălăjanu, în linie dreaptă pentru o nouă candidatură la Consiliul Județean Sălaj

Conducerea Organizației de Sălaj a Partidului Național Liberal a organizat azi o conferință de presă în care a anunțat principalele direcții politice pentru acest an. Prezent la conferință, liderul PNL Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a anunțat că își dorește continuarea drumului politic, candidatura pentru un nou mandat în administrația județului și continuarea dezvoltării sustenabile a Sălajului. La eveniment au fost prezenți și candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Zalău, Claudiu Bîrsan, dar și liberalul Gheorghe Bancea. Dinu Iancu Sălăjanu a reamintit la începutul conferinței de presă rolul esențial pe care îl au fondurile europene în dezvoltarea comunităților, comunelor, orașelor, spitalelor și altor instituții strategice, iar găzduirea, zilele trecute, de către România a Congresului Partidului Popular European nu a avut decât beneficii pentru țara noastră. În România s-a aflat, a precizat politicianul, marea familie liberală a Europei, iar asta a însemnat inclusiv stabilirea unor parteneriate strategice deosebit de importante pentru dezvoltarea României. Președintele Consiliului Județean a făcut referire și la importanța alegerilor locale și europarlamentare. În opinia sa, este important ca românii să se prezint la vot în luna iunie, pentru a-și alege primarii, dar și pentru a trimite în Parlamentul European oameni bine pregătiți, onești, dornici de a munci pentru România, în favoarea țării noastre.

Extremismul și petardele politice

Dinu Iancu Sălăjanu s-a arătat îngrijorat de apariția extremismului și în țara noastră, un fenomen care a mai lovit România cu multe decenii în urmă și de care bunicii și străbunicii noștri încă își amintesc. „Extremismul este deosebit de periculos și trebuie combătut cu toate mijloacele posibile și legale. Observăm o creștere a extremismului în România și asta nu este bine”, a adăugat liberalul. În opinia acestuia, scăpat de sub control, extremismul poate cauza probleme grave într-o societate democratică. Un alt punct abordat în conferința de presă a fost dezvoltarea Sălajului. Președintele PNL a punctat faptul că în ultimii trei ani, dezvoltarea județului nostru a fost cea mai puternică din ultimele trei decenii, iar dovada cea mai bună are în prim plan investițiile în infrastructură, proiectele cu fonduri europene și alocările financiare. Este o dezvoltare, potrivit liberalului, care se bazează aproape în totalitate pe fonduri europene. Președintele CJS a atras atenția asupra faptului că România are doar de câștigat ca parte din Uniunea Europeană, entitate fără de care țara noastră nu se putea dezvolta. „Nu trebuie să ne lăsăm manipulați de extremiști. Am primit de la Uniunea Europeană mult mai mult decât am contribuit, iar cifrele vorbesc de la sine”, a adăugat acesta. Referindu-se la alegerile locale, liberalul a spus că PNL are candidați în aproape toate orașele și comunele. Excepție face comuna Șamșud unde majoritatea populației este de etnie maghiară. Întrebat despre primari liberali care ar fi ales să plece din partid, Dinu Iancu Sălăjanu a spus că nu sunt decât niște petarde politice securiste în capcana cărora nu are de gând să cadă. Ca exemplu a fost dat primarul din comuna Hida și despre care liderul PNL a spus că nu a plecat din partid așa cum au anunțat unii și alții. Referitor la competiția politică, politicianul a atras atenția că adversarii politici nu sunt dușmanii săi, iar o competiție politică este bine venită dacă este corectă.

Investiții importante pentru Sălaj

Un alt punct al conferinței a fost cel referitor la investițiile mari pentru Sălaj. Drumurile, educația, sănătatea, sunt domenii prioritare pentru administrația județului. Dinu Iancu Sălăjanu a prezentat situația de la Spitalul Județean de Urgență din Zalău care, nu peste mult timp va avea un centru oncologic, dar și unul dintre cele mai moderne blocuri pentru intervenții chirurgicale din Europa. În final, liberalul a adăugat că își dorește mai mulți consilieri județeni PNL în Consiliul Județean Sălaj, totul din dorința de a se asigura că proiectele supuse aprobării și care vizează dezvoltarea Sălajului vor deveni realitate.

(P)

4 Thoughts to “Dinu Iancu Sălăjanu, în linie dreaptă pentru o nouă candidatură la Consiliul Județean Sălaj”

  1. […] a reamintit la începutul conferinței de presă rolul esențial… Articolul Dinu Iancu Sălăjanu, în linie dreaptă pentru o nouă candidatură la Consiliul Județean Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Tatiana

    Votați-l cei care l-ați mai votat, sa ne mai “cânte” încă 4 ani!! Sa-i putem plăti mobilierul, perdelele, mocheta și convorbirile telefonice! In rest ….

    1. Nelu

      In rest datori vanduti….

    2. Anonim

      Și Toyota hibridă, că nu se coboară la nivelul de a circula cu o Dacia. Trebuie să facă impresie prin Bălan, că doar nu face pe banii lui.

Leave a Comment